В Україні продовжується дія військового стану, а також відбувається загальна мобілізація. Верховна рада вже прийняла Закон про мобілізацію.

Є одне питання, яке дуже цікавить багатьох громадян, як економічне бронювання допоможе мобілізації?

мобілізація, фото з інтернету
мобілізація, фото з інтернету

Пояснення щодо проекту закону надав Дмитро Наталуха, голова Комітету з питань економічного розвитку українського парламенту.

1. Воно забезпечить фінансування ЗСУ у сумі 400-700 мільярдів гривень на рік. Ця сума необхідна фінансового забезпечення військових. Тому що зарплати, харчування та одяг Україна покриває із державного бюджету. Закордонні партнери за це не сплачують!

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

2. Заброньована людина зможе безперешкодно пересуватися у місті та між містами. У разі зупинення співробітниками Поліції та ТЦК достатньо показати їм "Дію" з документом про бронювання.

Верховна Рада, фото: Facebook
Верховна Рада, фото: Facebook

3. Воно справедливе, тому що представники різних соціальних груп та з різних регіонів будуть заброньовані приблизно в однакових пропорціях.

4. Прозора взаємодія бізнесу із військовим керівництвом. Питаннями ротації військових та мобілізації займається військовий блок. Економічний блок відповідає за функціонування держави.

5. Списки на бронювання подає роботодавець. Він вирішує – кого з вас забронювати. Питання вашої фактичної заробітної плати викреслюється. Війна задля бідних, а тих, хто здатний виконувати військові функції. Так само, як цивільний та заброньований виконує свої функції.

Нагадаємо, що економічне бронювання – це сплата роботодавцем 20 000 гривень за кожного заброньованого співробітника компанії. Право бронювати мають юридичні особи та ФОП.

Постанови про бронювання, що існують зараз, залишаються в силі. Про необхідність прийняття бронювання заявили усі великі бізнес-об'єднання та асоціації. Як українські, так і міжнародні компанії.

Нагадаємо, документи при собі, 10 тис грн "бонусів" та демобілізація: що внесли до Закону про "посилення" мобілізації.

Раніше повідомлялося, зміна адреси без повідомлення в ТЦК коштуватиме дорого: штрафи сягатимуть 20 тисяч.

Також, українець застрелився у воїнчині через тиждень після мобілізації – на ВЛК не знайшли проблем із психікою.