Протезування в Україні це важлива і, що найголовніше, безкоштовна послуга, яку надає держава. Кожен громадянин, який потребує протезу, має право на його отримання без очікування встановлення статусу наявності інвалідності.

Щоб отримати якісний протез, необхідно подати відповідні документи.

Протезування / фото: Pixabay
Протезування / фото: Pixabay

Це можна зробити онлайн через електронний кабінет особи з інвалідністю або звернувшись до найближчого центру надання адміністративних послуг чи управління соціального захисту населення.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Безкоштовне протезування доступне для всіх українців, включаючи:

  • військовослужбовців,
  • ветеранів, які постраждали від війни цивільних осіб,
  • а також осіб з інвалідністю та дітей з порушеннями опорно-рухового апарату.

Після подання документів та отримання направлення, можна вибрати протезне підприємство, яке вироблятиме протез. Для цього необхідно звернутися до протезного підприємства та подати офіційну заявку.

Протезування / фото: depositphotos
Протезування / фото: depositphotos

Важливо відзначити, що держава компенсує вартість протезу, а також забезпечує відшкодування витрат на його обслуговування та ремонт. Для військових сума компенсації втричі вища, ніж для цивільних осіб, і може сягати 2 мільйонів гривень.

Середній час очікування на виготовлення протезу становить близько 45 робочих днів, але при простих випадках це може зайняти всього 3 тижні. Програма також передбачає як первинне протезування, і його заміну після закінчення терміну експлуатації.

  1. Протези нижніх кінцівок доступні у широкому ціновому діапазоні: від 14 тисяч до 856 тисяч гривень.
  2. Протези верхніх кінцівок також мають різні ціни, починаючи від 17 тисяч до 503 тисяч гривень.

Це означає, що кожна людина може підібрати протез, що відповідає її індивідуальним потребам та можливостям, з упевненістю в її якості та доступності.

Раніше ми писали про те, що незламна Яна Степаненко побіжить марафон на протезах: показати всьому світу злочини оккупантів

Крім того, Знай.ua повідомляв, в військовий втратив кінцівки після того, як його "накачали" та викинули з поїзда.