Українська влада спростовує чутки про можливу депортацію військовозобов'язаних чоловіків з-за кордону під час мобілізації в Україні.

Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ірина Фріз наголосила, що жодної депортації не буде. Фріз пояснила, що згідно з чинним українським та міжнародним законодавством такого механізму просто не існує.

мобілізація в Полтаві \ кадр з відео
мобілізація в Полтаві \ кадр з відео

Водночас, оформлення консульських послуг військовозобов'язаними за кордоном необхідне лише для військового обліку Міністерства оборони. За її словами, надання таких консульських послуг триватиме протягом 60 днів з моменту набрання чинності відповідним законом.

Протягом цього часу чоловіки призовного віку зможуть оновити свої дані, у тому числі місцезнаходження та контактні дані, щоб Міністерство оборони та Генеральний штаб мали повну інформацію про громадян, які перебувають за кордоном.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми
мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми

Фріз наголосила, що ця процедура не передбачає депортації. Вона пояснила, що метою є лише актуалізація даних військовозобов'язаних осіб, які перебувають за межами України, для забезпечення повноти військового обліку.

Нагадаємо, такого підкріплення у ЗСУ не очікували: що вигадали у новому законопроекті

Як повідомляв "Знай.uа", всім доведеться взяти на себе відповідальність: командувач Сухопутних військ звернувся до українців

Знай.ua писав, документи при собі, 10 тис грн "бонусів" і демобілізація: що внесли до Закону про "посилення" мобілізації