В Україні продовжується дія військового стану, а також відбувається загальна мобілізація. З'явилася інформація, що в Україні дозволять мобілізацію ув'язнених. Цього разу наші шановні читачі дізнаються, хто зможе із ув'язнених потрапити на фронт.

Український парламент, у середу, 10 квітня, ухвалив у першому читанні законопроект №11079-1, який дозволить звільняти деяких ув'язнених від відбування покарання у разі проходження військової служби.

Законопроектом передбачається добровільна участь засуджених у бойових діях.

СІЗО, скріншот: YouTube
СІЗО, скріншот: YouTube

Проте мобілізації не підлягають ув'язнені за злочини:

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

▪️ проти основ національної безпеки України;
▪ умисне вбивство двох або більше осіб, або поєднане з згвалтуванням;
▪️ сексуальне насильство;
▪️ судимість за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених статтями 152-156-1, 258-258-6, частиною 4 статті 286-1 Кримінального кодексу України, якщо такі судимості не погашені чи не зняті у встановленому законом порядку.

Щоб потрапити на фронт, ув'язнений повинен спочатку подати відповідну заяву на проходження військової служби до установи, де відбуває покарання. Після цього має пройти медогляд у в'язниці, і тоді його дані потрапляють до ТЦК, де військова частина розглядає можливість мобілізації.

СIЗО: скріншот з відео
СIЗО: скріншот з відео

Після рішення ТЦК відбувається перевірка до ВВК, і лише за умови, якщо фізіологічно-психічний стан ув'язненого відповідає вимогам, його заява разом із пакетом документів надходить до суду, який приймає рішення: задовільний чи ні.

Адміністративний нагляд за такими звільненими здійснюватиметься командиром військової частини, куди вони потрапляють і цих людей братимуть на окремий облік у військовій частині.

Нагадаємо, всім доведеться взяти на себе відповідальність: командувач Сухопутних військ звернувся до українців.

Раніше повідомлялося, зміна адреси без повідомлення в ТЦК коштуватиме дорого: штрафи сягатимуть 20 тисяч.

Також, документи при собі, 10 тис грн "бонусів" та демобілізація: що внесли до Закону про "посилення" мобілізації.