Таке рішення ухвалила Верховна Рада, зобов’язавши Кабмін розробити та прийняти нормативно-правові акти щодо умов, розмірів та порядку виплат винагород військовослужбовцям на період дії військового стану.

Відповідну постанову підтримав 321 народний обранець. Зазначається, що одноразову винагороду у розмірі 70 тисяч гривень виплатять бійцям, які виконують завдання на лінії зіткнення з противником на відстані виконання бойових (спеціальних) завдань військовою частиною першого ешелону оборони або настання до ротного опорного пункту включно. А також тим, хто за завданням знаходиться на території противника – у тому числі на території між позиціями військ РФ та Сил оборони, на тимчасово окупованій території України.

Таким чином, загальна сума виплат військовим, які воюють на передовій, складатиме 190-195 тис. грн. Окрім основної зарплати (20-25 тисяч) та бойових (100 тисяч), захисники будуть додатково отримувати 70 тисяч.

«Нарешті досягнули цього. Бо це, в першу чергу, про мотивацію і справедливість для тих, хто тримає фронт на своїх плечах» - зазначив нардеп Олексій Гончаренко.

Також згодом на розгляд парламенту має бути винесено законопроекту щодо вдосконалення механізмів ротації військовослужбовців в умовах дії військового стану, їх звільнення з військової служби та медико-соціальної реабілітації.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Раніше ми повідомляли, що В Україні ухвалили закон про мобілізацію

Також портал Знай повідомляв, що Війна стала способом заробітку: військовослужбовиця вигадала, як привласнити 800 тисяч