За даними, опублікованими у Телеграм-каналі МВС, виявлено випадки, коли відвідування сервісного центру МВС може мати неприємні наслідки, включаючи можливість арешту деяких українців.

Один із таких випадків стався з 42-річним чоловіком, який звернувся до сервісного центру МВС на Черкащині, оскільки у нього виникли проблеми з його водійським посвідченням, яке не відображалося в додатку "Дія". Чоловік прийшов до відомства, щоб вирішити цю проблему та перевірити документ.

Водій авто / фото: скріншот Youtube
Водій авто / фото: скріншот Youtube

Після докладної перевірки з боку співробітників сервісного центру, було встановлено, що існує водійське посвідчення з тим самим номером і серією, але воно фактично належить іншій особі. Чоловік звернувся до МВС, щоб поскаржитись на те, що система не визнає його законні права.

Поліція не могла пропустити такий випадок незаконного вчинку. Використання недійсного документа може призвести до накладення на чоловіка штрафу в розмірі 850 гривень, а також можуть бути застосовані санкції у вигляді шести місяців ув'язнення або двох років обмеження волі.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Посвідчення водія, кадр з відео
Посвідчення водія, кадр з відео

Представники МВС підкреслюють, що подібні випадки не є рідкістю. У зв'язку з цим, відомство наголошує на тому, що єдиний законний спосіб отримати водійські права полягає у проходженні практичного та теоретичного іспиту для отримання відповідного посвідчення.

Вони закликають громадян бути уважними і не відхилятися від законних процедур, щоб уникнути неприємних ситуацій та серйозних наслідків.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua для "найхитріших" порушників ПДР приготували свої сюрпризи: якими будуть наслідки

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, водіїв суворо попередили про номерні знаки: таке заборонено, навіть не надумайте