В Україні продовжується дія військового стану, а також відбувається загальна мобілізація. З'явилися нові правила представникам ТЦК.

Тепер при врученні повістки працівники ТЦК зобов'язані будуть назвати свої прізвища, ім'я, по батькові, посаду, а також пред'явити службові посвідчення на вимогу громадянина, якому вручається повістка.

Про це стало відомо з інформації у новому проекті закону про мобілізацію, який український парламент ухвалив у четвер, 11 квітня.

Спілкування з ТЦК, скріншот: Facebook
Спілкування з ТЦК, скріншот: Facebook

Правку про ведення громадянами фото та відеофіксацію процесу вручення повістки підтримано не було.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Також стало відомо, за яких умов поліцейські можуть доставити військовозобов'язаного до ТЦК:

- Чоловік отримав повістку і не з'явився у встановлений час;

- керівник ТЦК не хоче робити попередження, проте не може винести ухвалу – документ про штраф у розмірі від 3400 гривень до 5100 грн (правопорушення вчинене в умовах воєнного стану) без його присутності.

Спілкування з ТЦК, скріншот: Facebook
Спілкування з ТЦК, скріншот: Facebook

Законом передбачено, що для виписки штрафу необхідна присутність особи, яка його одержує. У разі ігнорування повістки ТЦК надсилає повідомлення до Нацполіції про те, щоб ця людина була затримана та доставлена ​​для отримання штрафу. Поліція, маючи на руках це повідомлення, затримує особу та доставляє до ТЦК — лише з метою розгляду цієї справи про накладення штрафу.

Нагадаємо, 11 квітня Верховна Рада схвалила законопроект про мобілізацію у другому читанні. За відповідне рішення проголосували 283 народні депутати.

Нагадаємо, не мобілізація, а реформа армії: експерт розповів, як можна наповнити фронт.

Раніше повідомлялося, що зможуть відкупитися від мобілізації: яку альтернативу службі можуть запропонувати.

Також, за вами бігати ніхто не буде: у системі вручення повісток будуть революційні зміни.