Верховна Рада України прийняла у другому читанні законопроект №10449, який дозволяє мобілізувати автомобілі громадян для потреб Збройних Сил.

Закон застосовується тільки тих осіб, які володіють більше ніж одним автомобілем. Таку інформацію надав Ярослав Звоненко, юрист з військового права юридичної компанії "Приходько та партнери".

Авто для ЗСУ
Авто для ЗСУ


В Україні під час воєнного стан, держава може вилучати автомобілі у громадян, які володіють більше ніж одним транспортним засобом, для потреб Збройних Сил.

Перш ніж авто буде вилучено, його оцінять, щоб визначити, який із наявних автомобілів найкраще підходить для використання в оборонних цілях.

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК
Показати ще

Вилучення здійснюють через органи ТЦК та СП, які діють відповідно до нормативних актів, таких як постанова Кабміну та відповідні закони.

Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook
Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook

В Україні, коли державі потрібні автомобілі для оборонних потреб, вони можуть тимчасово забрати машини у людей, але є правила. Якщо у вас є лише один автомобіль, то вас це не торкнеться.

Що ж до тих, хто має декілька машин, то органи, як ТЦК і СП, виберуть і вилучать ту, що краще підійде для військових. Не хвилюйтесь, якщо ваш автомобіль тимчасово забрали: це не означає, що ви втратили його назавжди.

Авто просто використовують під час потреби і повернуть вам після того, як воно стане не потрібним, зазвичай протягом 30 днів після демобілізації.

Автомобілі для ЗСУ. Фото: Youtube
Автомобілі для ЗСУ. Фото: Youtube

Перед тим як взяти авто, його оцінять, щоб вирішити, яке краще підійде для задач, які стоять перед військовими. Якщо, наприклад, ви власник седана і позашляховика, швидше за все виберуть позашляховик.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua сафарі почалося: за кордоном засвітився "Запорожець", який їздить пісками, немов

Також, Знай.ua писав про вирішили "наварити" на авто для ЗСУ: обурливий скандал сколихнув Чернігівщину