Печерська районна у Києві державна адміністрація розіслала керівникам ОСББ, ЖБК та ОСН району заклик зібрати списки військовозобов'язаних у будинках. Відповідний документ публікує "Труха".

В Україні триває військовий стан та загальна мобілізація у зв'язку з повномасштабним вторгненням російських загарбників. Співробітники ТЦК проводять інформування та пошук військовозобов'язаних на вулиці, у закладах та інших дозволених законом місцях.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Так, у Києві вирішили посилити пошук військовозобов'язаних чоловіків шляхом залучення голів ОСББ, ЖБК та ОСН. Відповідний документ розіслала Печерська РДА столиці на прохання військкомату.

Від керівників ОСББ, ЖБК та ОСН потрібно зібрати списки чоловіків, які проживають у будинку, які можуть бути призвані на службу. Далі інформацію нададуть співробітникам Печерського ТЦК.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Звернення до глав ОСББ, ЖБК та ОСН. Фото: Труха
Звернення до глав ОСББ, ЖБК та ОСН. Фото: Труха

На даний момент відомо, що процедура буде проводитись в одному районі, але не виключається, що надалі така практика розшириться, зокрема й на інші міста.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що в Україні вже ухвалили закон про посилення мобілізації. Деякі норми вже набули чинності, а решта почнуть діяти із середини травня. Зокрема, всім військовозобов'язаним необхідно протягом 60 днів оновити особисті дані шляхом візиту до ТЦК, ЦНАП або через електронний кабінет, запуск якого заплановано вже на літо.

Раніше портал Знай повідомляв, військові зробили попередження: через новий закон чекають нові проблеми.

Також наш портал інформував, спіймали на вулиці та примусово відвезли до ТЦК: українцям розповіли, як поводитися.

Крім того, ми писали, добровольцям ЗСУ пообіцяли вигоди: знижки, зняття пені та багато іншого.