При виборі морозива в магазині слід відштовхуватись не лише від власних смакових уподобань, а й деяких простих правил. Про це нагадує Держпродспоживслужба.

З приходом тепла попит на морозиво різко зростає, а водночас збільшується кількість скарг від споживачів. Нерідко покупці стикаються з низькоякісною продукцією та неналежними умовами зберігання.

Морозиво. Фото: скрін youtube
Морозиво. Фото: скрін youtube

"Морозиво – смачний і доступний кожному продукт, попит на який стрімко зростає з настанням перших теплих весняних днів. До Держпродспоживслужби надходить значна кількість звернень, скарг та запитань стосовно якості, безпечності та умов реалізації морозива", - йдеться у повідомленні.

морозиво, скріншот з відео
морозиво, скріншот з відео

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Щоб після вживання морозива не було неприємних наслідків, слід дотримуватися простих правил:

  • звертати увагу на морозильну камеру – температура зберігання повинна відповідати тій, що вказана на упаковці;
  • звертати увагу на форму морозива - деформація явна ознака того, що продукт був розморожений;
  • обов'язково вивчати упаковку, а саме інформацію про склад продукту, виробника, термін придатності, умови зберігання, наявність алергенів.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, ваш чек – документ, але можна і без нього: як повернути гроші за непридатні продукти.

Також наш портал інформував, до українських магазинів завезли отруйний болгарський перець: викликає судоми та псує зір.

Крім того, ми писали, речі пропадають просто з камери зберігання: українцям розповіли, що робити у разі крадіжки в супермаркеті.