У польському паспортному сервісі "Документ" виник серйозний скандал. Відмовивши українцям у видачі навіть готових закордонних паспортів, співробітники установи зіштовхнулися із запеклим протестом з боку клієнтів.

Нещодавно ухвалений закон про мобілізацію в Україні спричинив хвилювання серед наших громадян, які проживають за кордоном.

Гроші та паспорт України / фото
Гроші та паспорт України / фото: depositphotos

Відповідно до цього закону, військовозобов'язані громадяни не можуть скористатися консульськими послугами, доки не оновлять свої дані до ТЦК.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Відео того, що сталося в "Документі", швидко стало вірусним. На записі видно чоловіків і жінок, які вже раніше оплатили свої документи і чекали на їх отримання. Однак попри це їм відмовили.

Співробітники намагалися пояснити, що вони не мають права видавати паспорти військовозобов'язаним, але це не заспокоювало обурених відвідувачів.

Особливо виділилася одна жінка з натовпу, яка після довгого затишшя та напруженої атмосфери затято звернулася до співробітниці:

"Стоїть і рішає, кому служить, а кому не служить! Чого мій чоловік должен, б**ть, служить?! За таку м**ду, як ти? Заї***а! Отдай документи, іди в Україну, ти, бл**ь, служи!"

Особливо гостро ситуація виявилася з 23 квітня, коли в європейських країнах, включаючи Польщу, Чехію та Іспанію, припинили видавати навіть готові закордонні паспорти військовозобов'язаним.

Коментарі під відео / фото: скріншот Telegram
Коментарі під відео / фото: скріншот Telegram

Це стало несподіваним ударом для тих, хто очікував на отримання свого документа, але приводом для створення нових мемів для тих, хто країну не залишав.

Важливо! Українців запевнили, що ті, хто подав заяву на виготовлення документів до 23 квітня , можуть спокійно чекати, бо їх отримають.

Нагадаємо, у країнських чоловіків заганяють у кут: більше жодних документів за кордоном

Раніше ми писали про те, що паспорт "книжечка" - на вихід: в Україні хочуть повністю перейти на ID-картки