Від трьох до десяти тисяч доларів - саме стільки ухилянти платять організаторам за таємний перехід через кордон. А в цю заборонену схему часто втягують підлітків у якості провідників.

Про це розповів у ефірі телемарафону представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко. Коли правоохоронці виявляють порушників, вони проводять з ними своєрідну "фільтрацію", щоб виявити осіб, які стоять за незаконною діяльністю щодо перетину кордону та методи, якими вони користуються.

Перетин кордону, фото з вільних джерел
Перетин кордону, фото з вільних джерел

Зокрема, з’ясовують, які суми грошей потрапляють до рук організаторів незаконної подорожі. Зазвичай, це платежі від трьох до десяти тисяч доларів, зазначає Демченко.

Представник ДПСУ розповів про випадок, коли чоловіки збиралися переплисти Тису, а двоє підлітків допомагали їм у цьому за обіцянку заплатити від двох до дев'яти тисяч доларів. Подібні ситуації - не рідкість. Демченко зазначив, що організатори нелегального перетину кордону активно залучають дітей як провідників, щоб допомогти переправити порушників через кордон.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Злочинці розраховують на те, що у законодавстві не передбачена кримінальна відповідальність для підлітків за незаконне перетинання кордону.

"Коли ми затримуємо неповнолітніх, ми перш за все передаємо їх батькам і надсилаємо повідомлення правоохоронним органам для подальшого розслідування та встановлення організаторів події" – кажуть прикордонники.

Раніше ми розповідали: На підготовку – п'ять годин. Далі окоп та зник безвісти: історія українського вояка, якого відправили на фронт

Нагадаємо, Сколіоз чи остеохондроз? З якими хворобами спини звільняють від мобілізації