Наразі в Україні існує закон, який дозволяє отримати відстрочку від мобілізації для військовозобов'язаних чоловіків та жінок, які мають дітей віком до 18 років, і чий чоловік або дружина також проходять військову службу.

Це означає, що в таких сім'ях один з батьків може залишитися вдома для догляду за дітьми, поки другий продовжує службу. Цей закон залишається незмінним і продовжує діяти і після 18 травня 2024 року, згідно із Законом № 3633-ІХ.

Жінки у ЗСУ, скріншот: YouTube
Жінки у ЗСУ, скріншот: YouTube

Це означає, що до цієї дати обидва батьки (чи то мати, чи батько), що є військовозобов'язаними і мають дитину до 18 років, мають право на відстрочку від мобілізації.

Проте, починаючи з 18 травня 2024 року, згідно з новими правилами, право на відстрочку зможе отримати виключно дружина, якщо вона служить у війську.

Популярні новини зараз
Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Воїн ЗСУ. Фото: АрміяInfo
Воїн ЗСУ. Фото: АрміяInfo

Це означає, що чоловіки, які мають дітей до 18 років і дружина служить, не зможуть користуватися правом на відстрочку.

Ця зміна ставить на перший план забезпечення, щоб матері могли перебувати поруч зі своїми дітьми у випадку, коли обоє батьків є військовослужбовцями, забезпечуючи підтримку та стабільність в домашньому середовищі.

Раніше ми писали про те, що позбавити житла на користь ЗСУ, але дивуватися з цього не варто: адвокат пояснив, чому

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

Вам буде цікаво дізнатися пенсії, НМТ, мобілізація та свята: головні нововведення, які чекають на українців у травні 2024