В останні дні спостерігається зростання черг біля ТКЦ, зокрема у Полтавській області. Про це повідомив начальник служби зв'язків із громадськістю Полтавського обласного військкомату Роман Істомін.

Однак, як пояснив Істомін, ці черги не складаються з добровольців чи осіб, які отримали повістку. Переважна більшість становлять військовозобов'язані, що мають підстави для відстрочення від мобілізації чи бронювання.

черги на ВЛК у Києві у Солом'янському ТЦК СП
черги на ВЛК у Києві у Солом'янському ТЦК СП

"Черги справді трохи збільшилися, але з військовозобов'язаних, яких надсилають підприємства для бронювання", - заявляє він.

Крім того, у чергах також присутні військовослужбовці строкової служби, які прибувають для постановки на військовий облік після звільнення. Істомін нагадав, що зараз триває процес звільнення таких військовослужбовців.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Таким чином, збільшення черг до ТЦК у Полтавській області пов'язане переважно з оформленням відстрочок та бронювань. Це не свідчить про масову мобілізацію чи активне залучення добровольців у цьому регіоні. Однак невідомо, чому це робиться до 18 травня – дня, коли новий закон набуде чинності.

Візит до ТЦК, фото: Facebook
Візит до ТЦК, фото: Facebook

Така ситуація наголошує на важливості належної організації роботи ТЦК та СП, адже своєчасне оформлення документів та облік військовозобов'язаних є ключовим фактором для забезпечення обороноздатності держави в умовах військового стану.

Нагадаємо, похмілля врятувало? Українець не з'явився до ТЦК через те, що "насинячився", але у в'язницю його не посадили

Як повідомляв "Знай.ua", можна і без ТЦК: у Польщі формують підрозділи з українців, щоб відправити на фронт

Знай.ua писав, тому пройдуть усі чоловіки: українцям підготували нове правило