У трьох громадах Черкащини виявили, що якість питної води не відповідає санітарним стандартам, що становить потенційну загрозу здоров'ю місцевих жителів.

З 29 квітня по 3 травня провели перевірку якості води. Головний санітарний лікар області, Володимир Папач, повідомив, що взяли 121 пробу води для перевірки на мікроби та 89 проб для хімічного аналізу.

Брудна вода, фото Юлія Ємельянова: Facebook Чорківські Оголошення
Брудна вода, фото Юлія Ємельянова: Facebook Чорківські Оголошення

Протягом тижня були проведені дослідження води, результати яких було оприлюднено головним державним санітарним лікарем області, Володимиром Папачем.

За його словами, з різних джерел централізованого водопостачання було відібрано 121 пробу для мікробіологічних досліджень і 89 проб для аналізу за санітарно-хімічними показниками.

Популярні новини зараз
В Україні вводять нові графіки відключень світла — як визначатимуть черги Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою
Показати ще

Брудна вода / фото: Pinterest
Брудна вода / фото: Pinterest

Володимир Папач сказав, що хоча виявили деякі відхилення в якості води, серйозних проблем зі здоров'ям людей або спалахів хвороб через це поки що не було виявлено і зафіксовано.

Однак, ситуація вимагає подальшого контролю та можливих заходів щодо покращення якості водопостачання у зазначених громадах, щоб запобігти можливим проблемам зі здоров'ям населення в майбутньому.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, брудна, рудого кольору та погано пахне: українці скаржаться на "не питну" якість води

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua тарифи на воду збираються підняти вдвоє: обурені люди вийшли на мітинг

Також, Знай.ua писав про "Просто розірвало...": українцям із червоним та жовтим вогнем у конфорках вказали на корінь "зла"