Порушення, яке стосується навчання та виховання малолітніх дітей, може призвести до значних фінансових витрат для батьків. Згідно з новим законопроєктом, який розглядається у Верховній Раді, штрафи становитимуть від 850 до 5100 гривень.

Згідно з цим законом, батьки можуть бути попереджені або оштрафовані від 50 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за невиконання своїх обов'язків. Це стосується ситуацій, коли дитина не залучена до навчання, або коли батьки не приділяють їй достатньо уваги і не слідкують за її навчанням.

Батьки з дітьми
Батьки з дітьми

Законопроєкт №9390 планується ухвалити у другому читанні. У порівняльній таблиці цього законопроєкту зазначено, що розмір адміністративного штрафу має відповідати тяжкості вчиненого правопорушення. Зазначимо, що останнє збільшення розміру штрафу за це правопорушення відбулося ще у 2018 році.

Якщо батьки або особи, що їх замінюють, ухилятимуться від виконання обов'язків щодо навчання та виховання дітей, і це порушення повториться протягом року, їм загрожує штраф до 400 неоподаткованих мінімумів громадян, що становить 6800 гривень. Законопроєкт передбачає внесення відповідних змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Таким чином, громадяни, які не виконують свої обов'язки щодо створення необхідних умов для життя, навчання та виховання дітей, відчують значний удар по гаманцю.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Гроші змусять повернути державі: українців попередили За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Нагадаємо, Українцям пояснили, чи можна заперечити "придатність": рішення ВЛК не остаточне

Раніше ми розповідали, що Українські жінки йдуть служити, щоб урятувати своїх чоловіків: "Скоро всі там будемо"