Деякі жінки в Україні вирішують іти служити до Збройних Сил країни, щоб забезпечити своїм чоловікам відстрочку від мобілізації. Таку інформацію було розкрито на сторінці Адвокатського агентства "Дама в законі".

Одна з адвокатів розповіла, як її клієнтка звернулася з питанням: якщо вона стане контрактником, чи зможе її чоловік уникнути мобілізації, враховуючи, що у них є неповнолітня дитина.

Українки в ЗСУ, скріншот: YouTube
Українки в ЗСУ, скріншот: YouTube

Справді, в Україні сім'ям, які мають неповнолітніх дітей, надається можливість отримати відстрочку для другого батька, який уже проходить військову службу.

В даному випадку жінка прагне допомогти своєму чоловікові залишитися вдома та уникнути мобілізації, можливо, шукаючи собі паперову роботу, щоб чоловік міг залишитися з родиною та не йти у бій.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Обговорення цієї ідеї в українському суспільстві викликало різні реакції. Деякі висловили підтримку та розуміння, вважаючи, що важливо, щоб чоловік зберігався живим, особливо враховуючи той факт, що жінки частіше не прямують на передову, а залишаються на тилу.

Українки в ЗСУ, скріншот: YouTube
Українки в ЗСУ, скріншот: YouTube

Однак інші висловили сумніви щодо гуманності та правильності такого рішення. Їм здається, що це не зовсім правильно, оскільки жінка, на їхню думку, має бути "охоронцем вогнища", а не "щитом" для чоловіка.

Вони вважають, що якщо жінки масово будуть служити замість чоловіків, це може призвести до нестачі ресурсів та кадрів у самій армії.

  • "Якщо жінки масово кинуться замість чоловіків, то не на всіх вистачить "паперової справи", комусь із них доведеться їхати воювати."
  • "Як на мене чоловік, який любить і поважає свою дружину ніколи не погодиться з цією ідеєю!"
  • "Справжня українська жінка є носієм гена української нації. Вона сильна, розумна, красива. Її роль зовсім не така має бути. Але для збереження своєї сім'ї зробить усе. Це її рішення."

Також варто нагадати про мобілізацію жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Раніше ми писали про те, що жінок у ЗСУ буде ще більше: але штурмувати посадки ніхто не відправить

Крім того, Знай.ua повідомляв, екс -командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин і стареньких як "страховку": "Є ще один варіант..."