В Україні впровадили нові правила та штрафи: треба знати при розрахунках готівкою

штрафи за нелегального працівника
штрафи за нелегального працівника

В Україні існують чітко визначені законодавчі норми, які регулюють проведення готівкових розрахунків між підприємцями та споживачами. Однією з ключових норм є обмеження максимальної суми готівкових розрахунків, яка може бути здійснена за одну операцію. Ця міра спрямована на боротьбу з тіньовою економікою та на підвищення рівня прозорості фінансових операцій. Згідно зі статтею 163-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якщо підприємець або керівник компанії проводить готівкові операції на суму, що перевищує ліміт, встановлений законом, то вони можуть бути оштрафовані.

"Лінія оборони геть відсутня” — командир ЗСУ про важку ситуацію у Вовчанську

У Вовчанську майорить прапор України
У Вовчанську майорить прапор України

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Збройні сили України ведуть важку боротьбу на Харківщині. Денис Ярославський, керівник одного з підрозділів ЗСУ, розповів, що ворожі війська вдалося зупинити, але ситуація у Вовчанську залишається напруженою через відсутність лінії захисту. За словами Ярославського, у місті розпочалися вуличні бої з російськими військами. Один із ворожих загонів був успішно зупинений ударною аеророзвідкою 1-го СБ 57-ї бригади, а бригадна артилерія добила їх разом із технікою вогневої підтримки. Проте він зауважив, що ворог стягує додаткові сили до Вовчанська. Відбуваються вуличні сутички, місто оточене, а оборонна лінія повністю відсутня.

Ціни на електрику злетять уже з червня

Розетка, електрика / фото: Freepik
Розетка, електрика / фото: Freepik

На офіційному сайті Державного підприємства "Оператор Ринку" повідомляють що у квітні 2024 року ціни на електрику зросли. Зокрема, це стосується ринку "на добу наперед", де вартість за 1 кВт/год виявилась вищою, ніж раніше. Закон вимагає повідомляти споживачів про зміни у цінах на електрику. Оскільки нові ціни були опубліковані на офіційному сайті "Оператора Ринку", тому він інформує вас про ці зміни. За статтею 652 Цивільного кодексу України, якщо після підписання договору обставини змінилися так, що важливі умови договору вже не ті ж, що були при укладенні, ви маєте право просити змінити або навіть розірвати цей договір.

В Україні планують запровадити графік погодинних відключень світла: термінова заява "Укренерго"

Отключения света / фото: depositphotos
Відключення світла / фото: depositphotos

Багатьох українців цікавить, чи будуть у населених пунктах погодинні відключення світла, як це вже відбувалося восени та взимку 2022 та 2023 років. Так, голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький відповів на запитання журналістів щодо застосування обмежень споживання електроенергії в умовах дефіциту. Володимир Кудрицький зазначив, що обмеження застосовуються ввечері та вночі через високе споживання протягом доби та відсутність імпорту електроенергії. Підприємства можуть уникнути відключень, якщо імпортуватимуть собі хоча б 30% свого споживання.

Оля Полякова розповіла про хвороби своєї "подружки знизу" через невдале побачення: "Запалення, 2 тижні у лікарні"

Оля Полякова, кадр з відео
Оля Полякова, кадр з відео

Відома українська співачка та телеведуча шоу "Він готує, вона керує" Оля Полякова, на шоу з Машею Єфросініною "Дорослі дівчатка" згадала про те, як вона готувалася до побачень, коли їй виповнилося 15 років. Оля розповідає, що хлопець запросив її на побачення взимку. Звичайно, Оля думала, що робить все правильно і що "краса вимагає жертв". Хлопця на побаченні співачка здивувала, проте через сильне переохолодження їй довелося більше двох тижнів провести у лікарні. З того часу співачка стала більш відповідально ставитися до свого здоров'я і тепер ніколи не піде на такі жертви.