Група українських дідусів, більшість із яких за 60, організували свій власний артилерійський підрозділ та назвали його "Степові вовки". Вони не покликані на службу і не беруть офіційної зарплати, але це не заважає їм прямо з лінії фронту завдавати ударів по російських позиціях.

Як це відбувається? Пенсіонери, навчені артилерії, переобладнали свої вантажівки на мобільні бойові платформи. Після цього вони їдуть на передову і, як частину спільних бойових зусиль, виконують накази командирів.

Про це повідомляє Reuters.

І ось що цікаво: вони роблять це з власних коштів, використовуючи гроші з пожертвувань.

Українські пенсіонери створили артилерійський підрозділ / фото: Reuters
Українські пенсіонери створили артилерійський підрозділ / фото: Reuters

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

"Командири, які ставлять нам цілі, задоволені. Вони дають нам більше цілей і допомагають нам з боєприпасами", – розповідає 63-річний боєць із позивним "Зорро".

Для них це не просто пригода, вони серйозно налаштовані на те, щоб допомогти своїй країні. Так, вони набувають слави та визнання своїх командирів за свою відвагу та ефективність.

Але, незважаючи на це, вони все ще хотіли б бути офіційно визнаними частиною української армії, щоби отримувати боєприпаси та інші ресурси безпосередньо.

Українські пенсіонери створили артилерійський підрозділ / фото: Reuters
Українські пенсіонери створили артилерійський підрозділ / фото: Reuters

Дивно, але серед них є молоді хлопці, які були оголошені непридатними до мобілізації з різних причин, і вони теж приєдналися до "Степових вовків".

"Якщо хочеш, бий його ціпком, але він не буде воювати. Але якщо людина захоче, то може навіть у 100 років виконувати свої завдання та знищувати ворога", – каже пенсіонер.

Тож коли йдеться про борг перед батьківщиною, вік тут не має значення. І цей випадок доводить, що дух і рішучість можуть бути сильнішими за будь-які обмеження.

Раніше ми писали про те, що за пенсіонерами доглядатимуть вдома: як подати заяву

Крім того, Знай.ua повідомляв, 6 0-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину