Міністерство оборони України анонсувало значні зміни в процесі мобілізації, які набудуть чинності з 18 травня у зв'язку з введенням нового закону про зміни в призовній системі. Ці зміни передбачають посилення військового обліку та актуалізацію даних про призовників.

За словами речника Міноборони Дмитра Лазуткіна, нововведення спрямовані на те, щоб держава мала чітке уявлення про кількість здорових чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років.

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Особлива увага буде приділена актуалізації даних тих, хто має право на відстрочку чи знаходиться під бронюванням, змінив місце проживання внаслідок переселення або став батьком трьох дітей.

Лазуткін також зазначив, що суспільство відчуває різницю у сприйнятті війни, частина населення активно залучена до оборонних зусиль, тоді як інша частина може жити відносно спокійним життям.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Армія, воїни / фото: depositphotos
Армія, воїни / фото: depositphotos

На його думку, така нерівність неприпустима, коли ми стикаємося з сильним ворогом, і потребує мобілізації всього суспільства. Після 18 травня всі чоловіки віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані через ТЦК та соціальної підтримки, Центри надання адміністративних послуг або електронний кабінет військовозобов'язаних.

Крім того, уточнено правила щодо бронювання чиновників, тепер лише 50% керівників та заступників державних органів зможуть отримати відстрочку, на відміну від попередньої можливості повного бронювання.

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

Однак вищі держслужбовці (категорія А) продовжуватимуть бути повністю заброньованими. Ці зміни мають на меті забезпечити більш справедливий і ефективний процес мобілізації на тлі триваючого конфлікту.

Нагадаємо, труднощі та втрати територій: астролог вказав на ключові випробування травня

Вам буде цікаво дізнатися нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома