Міністерство оборони України оголосило про нові грошові виплати для військовослужбовців, які беруть участь у бойових діях та знищують російську техніку. Ці виплати включають базову суму та додаткову винагороду за виконання завдань та знищену техніку, таку як танки, РСЗВ, артилерія тощо.

Міністр оборони Рустем Умєров пояснив, що нова система виплат передбачає надання додаткової винагороди за кожні 30 днів виконання завдань та за знищену російську техніку. Зараз загальна сума виплат складається з базової суми у 100 000 гривень та додаткової винагороди у 70 000 гривень.

Український військовий. Фото: скрін відео
Український військовий. Фото: скрін відео

"Якщо військовослужбовець виконує свої завдання: знищує кораблі, знищує техніку, танки, РСЗВ, артилерію і так далі, то він має заохочення, тобто винагороду за знищену техніку. І таким чином підтримує свою сім’ю фінансово", - зазначив Умєров.

Згідно з речником Міноборони Дмитром Лазуткіним, сума виплат за знищену техніку залежить від її важливості. Наприклад, за російський військовий автомобіль виплачується 12 180 гривень, за танк - 48 720 гривень, за корабель першого рангу - понад 243 000 гривень, за броньовані машини - БМП і БТР - понад 40 000 гривень, а за літак чи гелікоптер - понад 100 000 гривень.

Популярні новини зараз
Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Для отримання цих виплат необхідно мати запис у журналі бойових дій, донесення, а також фото чи відеофіксацію події. З огляду на наявність сучасних засобів спостереження на передовій, таких як безпілотники, це не повинно бути складною процедурою.

Нагадаємо, Гроші на крові: Харківська ОВА платила за "будівництво фортифікацій" фіктивним фірмам

Раніше ми розповідали, що Військовим оголосили про можливість тимчасової відпустки: як отримати

Також, Дві військові частини отримали 45 FPV-дронів від Фонду Вадима Столара