Подорожчання електроенергії завдасть подвійного удару: про доступні продукти доведеться забути

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

В Україні активно ведуться розмови щодо запровадження нового тарифу на електроенергію через необхідність відновлювати енергосистему після атак ворога. Це призведе не лише до вищих сум у рахунках українців, а й до зростання цін у продовольчих магазинах. Втім, поки що немає точних підрахунків, які могли б сказати наскільки серйозним буде подорожчання продуктів харчування.

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Газова плита / фото: Pinterest
Газова плита / фото: Pinterest

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Щоб уникнути можливих перебоїв із газопостачанням, споживачам рекомендують до 20 травня встигнути пройти важливу процедуру. Газовики нагадали про важливість так званої "другої" платіжки за блакитне паливо. Побутових споживачів закликали заплатити за доставку газу до 20 травня, щоб уникнути можливих проблем із подачею палива до будинків. Фахівці пояснили, що сплачені кошти спрямовуються на підтримку газових мереж та їх ремонт. Якщо не платити за доставку газу, то просто не буде ресурсу, щоб забезпечувати його безперебійну подачу до житла громадян.

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми // кадр з відео
мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми // кадр з відео

Міністерство оборони України анонсувало значні зміни в процесі мобілізації, які набудуть чинності з 18 травня у зв'язку з введенням нового закону про зміни в призовній системі. Ці зміни передбачають посилення військового обліку та актуалізацію даних про призовників. За словами речника Міноборони Дмитра Лазуткіна, нововведення спрямовані на те, щоб держава мала чітке уявлення про кількість здорових чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років.

Оля Полякова показала, як робота ротом допомагає їй бути молодою: "Після першого болить усе обличчя"

Оля Полякова на зйомках кліпу
Оля Полякова на зйомках кліпу

Оля Полякова з Машею Єфросініною часто діляться цікавими фактами про себе у передачі "Дорослі дівчатка". Маша Єфросиніна поділилася вправами з передачі, в яких Оля Полякова показує, як працює з обличчям, щоб виглядати молодою та привабливою. Полякова пояснила, що фейсбілдинг – це зарядка для обличчя, яка допомагає тримати м'язи у тонусі. Для підтягнутого овалу співачка виконує три вправи, якими поділилась із глядачами програми.

ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних

мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми // кадр з відео
мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми // кадр з відео

У Дніпропетровському ТЦК з метою покращення процесів перевезення військовозобов'язаних до місць призначення вирішили провести великий тендер на суму 10 мільйонів гривень. Це має забезпечити надійне, ефективне та комфортне транспортування осіб відповідно до потреб військової служби. Згідно з умовами тендеру, опублікованими на платформі Prozorro, компанія має забезпечити повний комплекс послуг, пов'язаних із перевезеннями військовозобов'язаних та їх особистих речей. Термін надання послуг до 31 грудня 2024 року включно.