Згідно з законом про мобілізацію, українці призовного віку мають можливість оновити облікові дані в Центрі надання адміністративних послуг. Однак, представники ЦНАПів ще й досі не отримали доступ до необхідних систем, тож не можуть надавати цю послугу.

Представник однієї з місцевих адміністрацій Харківської області наголошує, що навіть технічної можливості для участі у процесі оновлення даних поки немає. Аналогічна ситуація із Львівською обласною державною адміністрацією, де жоден адміністратор ЦНАП не має доступу до відповідної системи, і навчання працівників не відбулося.

ЦНАП, скріншот з відео
ЦНАП, скріншот з відео

Згідно з ОДА Львівщини, сподіваються на те, що необхідні нормативно-правові документи будуть прийняті до 17 травня, а також очікують надання доступу до системи та проведення навчання для адміністраторів до цього терміну.

Депутатка комітету з національної безпеки та оборони Ірина Фріз підкреслила, що відповідальність за організацію механізмів оновлення персональних даних громадян лежить на уряді. Вона наголосила, що уряд мав вчасно розробити підзаконні документи, а не парламент.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

"Він же несе пряму відповідальність за організацію механізмів оновлення персональних даних громадянами протягом 60 днів як через ЦНАП, так і через електронний кабінет", – заявила Фріз.

Раніше ми розповідали, що Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Нагадаємо, ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи

Також вам може бути цікаво: Перевірки інвалідності чоловіків: кого торкнеться сувора процедура