Всім відомо, що в наш час Інтернет став невід'ємною частиною нашого життя, і навіть купуючи ліки, ми звикли використовувати онлайн-сервіси. Але уряд України задумався про заборону бронювання ліків через Інтернет.

Суть їхнього плану обмежити роботу сайтів, де можна порівнювати ціни та вибирати найбільш підходящі медикаменти.

Президент Всеукраїнської Ради із захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк виступив проти нового проекту постанови Кабінету Міністрів і поділився своєю думкою у Facebook.

Ліки
Ліки, 0569.com.ua

Багато українців вважають за краще замовляти ліки онлайн. Це зручно і дозволяє знайти оптимальні ціни в різних аптеках, отримавши миттєву інформацію про наявність та вартість препаратів.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Однак, якщо нова ухвала пройде, бронювання ліків буде доступне тільки через офіційні сайти аптек, що звузить вибір покупців і зменшить конкуренцію на ринку.

"Так хто ж виграє від заборони маркетплейсів і прайсгенераторів? Не споживач, не уряд і далеко не всі аптеки. Виграють мережі, які безальтернативно продавати ліки так, як захочуть і за скільки захочуть", – пише Віктор.

В аптеці
В аптеці

Противники таких змін побоюються, що це позначиться на доступності та вартості ліків для пересічних громадян. Вони критикують жадібність власників аптечних мереж, які, як їм здається, прагнуть обмежити доступ до вигідніших цін та знижок на ліки.

Невже уряд змінює здоров'я громадян на інтереси великих аптечних мереж? Невже це може бути в трагічні для України часи, коли потрібна консолідація зусиль та турбота один про одного. На жаль, темні сили проштовхують проект постанови, яка болісно вдарить по кишені громадян, що додасть чергову краплю до чаші терпіння?

Читайте також: скільки часу діє електронний рецепт на ліки