Український солдат випадково застрелив полковника, але дружина загиблого хоче "помсти"

ЗСУ / фото: Pinterest
ЗСУ / фото: Pinterest

У Львові Личаківський районний суд ухвалив вирок у резонансній справі. Трагічний інцидент стався у листопаді 2022 року на території однієї з військових частин міста. Під час підготовки до навчальних стрільб та перевірки зброї сталося непоправне – випадкове вбивство полковника рядовим солдатом. За даними правоохоронців, старший солдат, перебуваючи в кабінеті разом з іншими військовослужбовцями, без дозволу взяв до рук пістолет моделі ТТ калібру 7,62х25 мм. На місце трагедії негайно прибули медики, які доправили потерпілого до лікарні. Однак, на жаль, при всіх зусиллях лікарів полковник від пораненого помер.

"Не для всіх хорошої": Дорофєєва на сторінках глянцю розкрила таємниці краси та удачі після 30-ти

Надя Дорофєєва, фото: Cosmopolitan
Надя Дорофєєва, фото: Cosmopolitan

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Гроші змусять повернути державі: українців попередили За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Відомий жіночий глянець презентував одразу три digital-обкладинки зі співачкою Надією Дорофєєвою, яка нещодавно зізналася, як на неї впливає думка оточуючих. Для української версії журналу співачка постала перед камерою у повсякденних образах із розпущеним волоссям та мінімальним макіяжем, відійшовши від образу класичних гламурних героїнь. В інтерв'ю Надя поділилася, як змінилася після 30 років і яку трансформацію пройшла під час війни: вона говорила про новий сенс у музиці, важливість донатів, перехід на українську та ставлення до свого віку.

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Термінал ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Термінал ПриватБанку. Фото: скрін youtube

ПриватБанк дав клієнтам шанс отримати грошовий бонус на власний рахунок. Мінімальний розмір виплати – 250 гривень, а максимальний – 25 000 гривень. Державний банк запустив нову акцію, в рамках якої українці з картками Visa від ПриватБанку можуть отримати кешбек на свій рахунок. До 15 вересня 2024 року щомісяця визначатимуться переможці, яким нарахують грошовий бонус. Зазначається, що в акції беруть участь усі види грошових переказів та міжнародних платежів, які можна отримати та надіслати через ПриватБанк.

Покарання для ухилянтів: чи зможуть вони користуватись грошима

Жінка, яка кладе гроші в гаманець
Жінка, яка кладе гроші в гаманець

18 травня набуде чинності новий закон про мобілізацію, який вносить значні зміни у привила військового призов для чоловіків. Паралельно з ним, ухвалено ще один закон, за яким українцям буде суттєво підвищено штрафи за ухилення від військового призову. В разі невиплати цього штрафу особам можуть заблокувати рахунки. Згідно з новим законом, особи, які ухиляються від мобілізації та не вчасно оновлюють свої дані у територіальних центрах комплектування, можуть стати об'єктом адміністративної відповідальності. Зокрема, для чоловіків, які уникають військового призову, передбачений штраф у розмірі від 17 до 25 тисяч гривень. І якщо цей штраф не буде вчасно сплачено, їхні банківські рахунки можуть заблокувати.

Уважно перевіряйте платіжки: українцям нараховують плату за газ "зверх лічильника"

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Українці виявляють заборгованість за природний газ, при тому, що регулярно проводять оплату відповідно до показників лічильника. При отриманні квитанції за спожитий газ українцям варто перевіряти правильність нарахувань. Часом, навіть за своєчасної оплати та регулярної передачі показників лічильника, з'являються зайві цифри. Українці порадили направити оператору ГРМ листа-вимогу про перерахування на електронну пошту, а потім переслати відповідь "Нафтогазу", щоб фахівці скоригували дані в системі.