18 травня набуде чинності новий закон про мобілізацію, який вносить значні зміни у привила військового призов для чоловіків. Паралельно з ним, ухвалено ще один закон, за яким українцям буде суттєво підвищено штрафи за ухилення від військового призову. В разі невиплати цього штрафу особам можуть заблокувати рахунки.

Згідно з новим законом, особи, які ухиляються від мобілізації та не вчасно оновлюють свої дані у територіальних центрах комплектування, можуть стати об'єктом адміністративної відповідальності. Зокрема, для чоловіків, які уникають військового призову, передбачений штраф у розмірі від 17 до 25 тисяч гривень. І якщо цей штраф не буде вчасно сплачено, їхні банківські рахунки можуть заблокувати.

Банкомат. Фото: скрін youtube
Банкомат. Фото: скрін youtube

Однак, важливо відзначити, що в разі блокування рахунків, ухилянти зможуть частково розпоряджатися своїми банківськими активами. Наприклад, якщо особа має кредит, вона зможе сплатити його через спеціальний рахунок, який буде створено для таких платежів. Це може допомогти уникнути проблем з банками та забезпечити своєчасне виконання зобов'язань.

Проте, поки неясно, чи будуть працівники територіальних центрів комплектування вилучати весь заробіток з рахунку ухилянта для сплати штрафу, чи йдеться лише про відсотки від заробітку. Це питання залишається предметом подальшого розгляду та може стати об'єктом уточнень у відповідних нормативно-правових актах.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Нагадаємо, Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Раніше ми розповідали, що ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи

Також, Або воюєш, або працюєш на державу: скільки доведеться заплатити за відстрочку від мобілізації