Можливість оновлення військово-облікових даних через ЦНАП викликало чимало обговорень серед військовозобов'язаних українців . Чи не вручать повістку одразу ж там, на місці – цікавить багатьох.

За словами директора департаменту ЦНАП КМДА, Наталії Шамрай, у ЦНАПах не видають повістки після оновлення військово-облікових даних. Це з тим, що нині ЦНАП немає відповідних функцій для видачі повісток. Ця функція здійснюється військовими комісаріатами та територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки.

Повістка, скріншот: YouTube
Повістка, скріншот: YouTube

"Порядку денний видає тільки ТЦК. Відправляти на ВЛК теж можуть виключно територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Як ЦНАПам, нам такі повноваження не надавали", - підкреслила Наталія Шамрай.

Важливою відміткою є те, що оновлення військовозобов'язаних даних – це нова функція для ЦНАПів. Тільки після набрання чинності законом про мобілізацію 18 травня вони набули цих повноважень. Тим не менш, продовжують надавати різні адміністративні послуги, як і раніше.

Популярні новини зараз
Надії більше нема? Пенсіонери не вірять у справедливий перерахунок виплат, що "урізали" На українських будівництвах закінчуються робітники – який вихід знайшли Як зменшити платіжку за світло, користуючись бойлером – українцям дали дієві поради Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила
Показати ще

"Оновлення даних - це лише одна з функцій ЦНАПів. Ми надаємо 450 видів різних адміністративних послуг, не припиняючи надання їх і зараз", - додала директор департаменту ЦНАП КМДА.

З 18 травня оновити дані можна не лише через Центри надання адміністративних послуг, а й територіальні центри комплектування або за допомогою електронного кабінету через програму "Резерв+". Згідно з новим законом про мобілізацію, громадяни мають 60 днів для виконання цієї процедури.

Нагадаємо, ці документи перевірять обов'язково: що потрібно мати чоловікам із 18 травня.

Раніше ми повідомляли, що Усіх забирає ТЦК: сфера перевезень опинилася на межі колапсу