Через повномасштабну війну енергетична інфраструктура України постійно піддається атакам з боку Росії. Незважаючи на це, уряд та відповідальні відомства роблять все можливе, щоб стабілізувати ситуацію, особливо щодо роботи лікарень.

Про це розповів Прем’єр-міністр України Денис Шмігаль на засіданні уряду.

"Незважаючи на існуючі відключення та складну ситуацію, громадяни матимуть доступ до медичних, соціальних та державних послуг", – заявив він.

лікарня
лікарня

Популярні новини зараз
Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати Плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат Приємні знижки можуть обернутися великим розчаруванням: як супермаркети дурять покупців Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят
Показати ще

За його словами, кожне міністерство опікуватиметься автономністю своїх установ з електроенергії та опалення.

При аварійних відключеннях енергії обладнання підтримуватиме напругу, щоб лікарні могли продовжувати свою роботу. Кожне стаціонарне відділення повинне мати хоча б один генератор, а також запас пального на 120 годин роботи.

Місцева влада має розробити маршрути доставки пального в критичну інфраструктуру на випадок тривалих відключень.

Важливим є забезпечення лікарень автономними системами водо- і теплопостачання. Багато лікарень вже оснащені свердловинами та котельнями, що робить їх більш стійкими.

Львівська лікарня
Львівська лікарня

Також лікарні оснащуються супутниковим інтернетом Starlink – встановлено 1185 таких станцій, що дає змогу підтримувати зв'язок навіть у критичних ситуаціях.

Лікарні також отримують сонячні панелі та акумулятори. Медустанови у 20 областях України та Києві вже отримали 300 таких систем, що дозволяє їм продовжувати працювати навіть в умовах перебоїв із електроенергією.

Пристрої забезпечать лікарні резервним харчуванням, тому медики зможуть рятувати життя навіть під час знеструмлень або перебоїв зі світлом.

Робота з оснащення лікарень альтернативними джерелами енергії продовжуватиметься, щоб вони могли ефективно функціонувати за будь-яких умов.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що в Україні хочуть заборонити онлайн-придбання ліків: "Темні сили проштовхують..."