На гірських маршрутах, що проходять поблизу кордону України та Румунії, почастішали випадки появи ведмедів. Державна прикордонна служба України попереджає чоловіків, які намагаються нелегально перетнути кордон, про небезпеку, яку становлять дикі звірі.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ. Згідно з їхньою інформацією, днями прикордонний наряд виявив на залишках снігу сліди ведмедя та розкидані на місцевості речі.

“Хоч більшість гірських маршрутів закриті, певна кількість охочих їх здолати все ж існує. Так звані “туристи” вирушають у високогір’я, розпланувавши своє подальше проживання за кордоном. Через це вони беруть із собою багато речей. Коли ноші стають занадто важкими, ці речі просто кидають у лісі. Серед залишеного часто є їжа, що й стає причиною збільшення випадків появи диких звірів,” – пояснюють прикордонники.

Ведмеді у Карпатах. Фото з відкритих джерел

ДПСУ закликає утриматись від відвідування закритих гірських маршрутів вздовж кордону, оскільки це може бути небезпечним для життя. Зростання кількості ведмедів на маршрутах стало наслідком не тільки залишеної їжі, а й активної міграції звірів у пошуках харчів. Такі умови становлять реальну загрозу для тих, хто намагається перетнути кордон нелегально.

Популярні новини зараз
За шкалою від 1 до 12 – все катастрофічно погано: українців закликали роками терпіти відключення F-16 для України можуть обернутися кошмаром для наших пілотів: як їм потрібно буде літати Наказ – гасити: в Україні відключають житлові будинки від критичної інфраструктури Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки
Показати ще

Отже, ДПСУ звертається до українських чоловіків із проханням дотримуватися встановлених правил і не ризикувати своїм життям, намагаючись перетнути кордон через закриті та небезпечні маршрути.

Нагадаємо, На обліку, уточнюється, у розшуку: українцям пояснили статуси у додатку "Резерв+"

Раніше ми розповідали, що У чергах до ТЦК стояти більше не потрібно: українцям презентували нову послугу

Також, З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК