Покарання за нетверезе водіння в Україні дуже суворе. Якщо водія вперше спіймають за керуванням у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, йому загрожує штраф у 17 000 гривень і позбавлення прав на один рік.

При повторному порушенні штраф подвоюється. Але суворо можуть покарати навіть тверезих водіїв. Відомий юрист Роман Симутін розповів у своєму YouTube-каналі про нову махінацію патрульних поліцейських.

Патрульний. Фото: Youtube
Патрульний. Фото: Youtube

Він розповів, як його клієнта інспектори намагалися притягнути до відповідальності за нетверезе водіння, використовуючи неправдиві дані алкотестера. Поліцейські нагрівали прилад, щоб він показував завищені показники алкоголю.

В суді вдалося довести махінацію, коли представили дані геофізичної лабораторії про реальні погодні умови в день тестування. Виявилося, що фактична температура повітря була значно нижчою, ніж показав алкотестер.

Популярні новини зараз
Мобілізація 2024: як держава "закручує гайки" для ухилянтів ТЦК отримали офіційний дозвіл запихувати чоловіків в автобуси – є певні умови В Україні хочуть змінити систему соцдопомоги: на що розраховувати людям Українцям готують нове подорожчання: ще одна комунальна послуга зросте на 30%
Показати ще

Алкотестер. Фото: Youtube
Алкотестер. Фото: Youtube

Симутін порадив водіям уважно ставитися до таких нюансів і вимагати у поліції сертифікат відповідності та свідоцтво про повірку алкотестера. Він зазначив, що патрульні надають ці документи тільки на вимогу, що дає їм можливість для маніпуляцій.

Також наш портал інформував, цієї помилки на АЗС припускаються навіть досвідчені водії: можна дуже дорого заплатити

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що штрафи, пеня та відключення: які покарання чекають на неплатників комуналки

Вам буде цікаво дізнатися від 85 до 340 грн: юристи відповіли, кого з водіїв покарають за цигарки у салоні