Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важлива інформація. Рекомендуємо уважно прочитати те, що побачите нижче, адже деякі дані допоможуть не потрапити на великий штраф. Так, згідно із законодавством України, куріння у громадських місцях заборонено та тягне за собою наслідки у вигляді штрафів.

Щодо автомобілістів, то чи мають вони також утримуватися від куріння під час керування транспортним засобом на дорогах України?

Юристи спільноти "Дорожній адвокат" допомогли розібратися у цьому питанні.

Водій автобуса, скріншот: YouTube
Водій автобуса, скріншот: YouTube

За словами експертів, українське законодавство не включає безпосередньої заборони куріння всередині особистого транспортного засобу. Однак рекомендується, щоб деякі водії переглянули свої звички, особливо якщо вони можуть негативно вплинути на інших.

Популярні новини зараз
Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити
Показати ще

Відповідно до частини 2 статті 119 КУпАП, куріння у салоні громадського транспорту, такого як автобуси, маршрутні таксі, трамваї чи тролейбуси, є забороненим і може призвести до штрафу у розмірі від 85 до 340 гривень.

Поліція, авто, скріншот: YouTube
Поліція, авто, скріншот: YouTube

Якщо водій одного з цих видів транспорту вирішить закурити під час керування, поліція має право притягти його до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, не знайдуть цього у машині – отримайте штраф: що можуть перевірити копи.

Раніше повідомлялося, що в Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам.

Також, лише кілька причин: чому українці можуть їздити на червоне світло.