В Україні активно впроваджується система обліку військовозобов'язаних за допомогою штрихкодів. Про це детально розповіли у Територіальному центрі комплектування, пояснивши, чому це нововведення важливе та як саме отримати штрихкод.

Військовий квиток з ВІН-кодом

Основною метою впровадження штрихкодів є покращення обліку та ідентифікації військовозобов'язаних. Штрихкод містить у собі ВІН-код (військовий ідентифікаційний номер), який присвоюється кожному військовозобов'язаному в реєстрі "Оберіг". Цей код вклеюється у військовий квиток та необхідний для швидкої ідентифікації особи, наприклад, під час виїзду за кордон за наявності у людини такого права.

Військовий квиток, скріншот: YouTube
Військовий квиток, скріншот: YouTube

Як отримати штрихкод

Процедура отримання штрихкоду в ТЦК досить проста та займає близько 15 хвилин для однієї особи. Ось основні кроки:

  • Проходження ВЛК (військово-лікарської комісії). Це перший та обов'язковий етап.
  • Реєстрація в базі "Оберіг". Якщо військовозобов'язаний ще не зареєстрований у базі, його ставлять на облік, вводячи всі необхідні особисті дані: місце та дата народження, місце реєстрації та роботи, сімейний стан, військово-облікова спеціальність, досвід служби, відстрочки та бронювання.
  • Формування ВІН-коду. Після введення даних формується та роздруковується ВІН-код, який вклеюється у військовий квиток або інший військово-обліковий документ. Це підтверджує, що дані військовозобов'язаного оновлені в ТЦК.

Наразі через великий обсяг документів, які мають бути опрацьовані, термін очікування може бути збільшеним. Наприклад, якщо звернулися до ТЦК 18 травня, код доведеться чекати до липня.

Популярні новини зараз
Банки посилять обмеження грошових переказів: навіть дрібні платежі доведеться пояснювати 21 грн на день, а на місяць – майже 600 грн: "Київстар" приголомшив "грабіжницькими" умовами "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня Українцям готують нове подорожчання: ще одна комунальна послуга зросте на 30%
Показати ще

Ця ініціатива спрямована на оптимізацію процесу обліку військовозобов'язаних та підвищення ефективності роботи ТЦК. Штрихкод дозволяє швидко отримувати необхідну інформацію про військовозобов'язаного, що є надзвичайно важливим у сучасних умовах.

Нагадаємо, Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити

Раніше ми розповідали про Оновлення даних військовозобов'язаних: чи вручать повістку прямо у ЦНАПі