Напередодні запровадження нових правил мобілізації ТЦК активно розсилали повістки військовозобов'язаним громадянам України з вимогою з'явитися до військкоматів для оновлення персональних даних.

Один із таких повісток отримав ветеран російсько-української війни, правозахисник Олег Симороз, який отримав серйозні поранення під час бойових дій і має першу групу інвалідності.

Олег Симороз / фото: Х
Олег Симороз / фото: Х

Симороз був збентежений вимогою військкомату, адже його справа в ТЦК вже "розросла на хороший том", а його зняли з військового обліку. Проте чоловік вирішив з'ясувати причини надходження повістки.

У Київському міському ТЦК та СП прокоментували ситуацію. У військкоматі повідомили, що справді можуть надсилати повістки навіть тим особам, які вже виключені з обліку через перевантаженість роботою.

Популярні новини зараз
Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список Мобілізація 2024: як держава "закручує гайки" для ухилянтів Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому
Показати ще

Районні центри проводять спільні заходи щодо оповіщення військовозобов'язаних громадян щодо необхідності оновити персональні дані у зв'язку із змінами у законодавстві. Вони просять громадян, які опинилися у подібній ситуації, інформувати у телефонному режимі відповідний районний ТЦК для запобігання таким випадкам надалі.

Олег Симороз / фото: Х
Олег Симороз / фото: Х

За словами адвоката Миколи Максимова, електронний реєстр "Оберіг" почав працювати лише кілька місяців тому. Відповідно до закону, туди мають вноситись персональні дані українців для створення великої бази даних для ТЦК. Але практично цей процес просувається повільно.

Нагадаємо, ні чим не гидують: у ухилістів-боржників відбиратимуть останнє, у тому числі й особисті речі

Як повідомляв "Знай.ua", в якому разі можна відмовитися від повістки: юрист пояснив тонкість мобілізації

Знай.ua писав, чоловіків застерегли від помилки в ТЦК: читайте уважно