Наявність повноцінної бази даних військовозобов'язаних чоловіків є надзвичайно важливою для ефективного комплектування рядів Збройних Сил в умовах війни.

Про це в інтерв'ю наголосив заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін. За його словами, якби така база існувала, армії не довелося б вдаватися до практики "полювання" та "вилову" чоловіків на вулицях.

Робота в ТЦК, скрін: Youtube
Робота в ТЦК, скрін: Youtube

За наявності належного військового обліку всі дані про здатність до служби, спеціальності, стан здоров'я та вік чоловічого населення були б зібрані в єдиному реєстрі. Це дозволило б формувати чіткі запити на необхідну кількість бійців із потрібними характеристиками замість хаотичної мобілізації всіх поспіль, незалежно від їхнього стану та підготовки.

"Ми самі винні в ситуації, що склалася", - зазначає він.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Військовий зазначив, що не розуміє логіку чоловіків, які досі ухиляються від постановки на облік. Він назвав таку позицію "тупим" уявленням про можливість "втекти чи перечекати війну".

Спілкування з ТЦК, скріншот: Facebook
Спілкування з ТЦК, скріншот: Facebook

Щодо чоловіків, мобілізованих, але не налаштованих воювати, Жорін наголосив на важливості роботи з їхньою мотивацією. За його словами, українці можуть дуже швидко як мотивуватись, так і демотивуватись з різних причин. Однак на прикладі 3-ї штурмової бригади видно, що при правильному підході сержантського складу невмотивованим бійцям вдається прищепити бойовий дух.

Нагадаємо, у працівників ТЦК можуть забрати частину повноважень: що пропонують в уряді

Як повідомляв "Знай.ua", посилення мобілізації: де можуть зупиняти і які документи перевірятимуть

Знай.ua писав, українці можуть не збирати папку хвороб для проходження ВЛК - чому це не допоможе