Наявність повноцінної бази даних військовозобов'язаних чоловіків є надзвичайно важливою для ефективного комплектування рядів Збройних Сил в умовах війни.

Про це в інтерв'ю наголосив заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін. За його словами, якби така база існувала, армії не довелося б вдаватися до практики "полювання" та "вилову" чоловіків на вулицях.

Робота в ТЦК, скрін: Youtube
Робота в ТЦК, скрін: Youtube

За наявності належного військового обліку всі дані про здатність до служби, спеціальності, стан здоров'я та вік чоловічого населення були б зібрані в єдиному реєстрі. Це дозволило б формувати чіткі запити на необхідну кількість бійців із потрібними характеристиками замість хаотичної мобілізації всіх поспіль, незалежно від їхнього стану та підготовки.

"Ми самі винні в ситуації, що склалася", - зазначає він.

Популярні новини зараз
Головне за 16 червня: супермаркети не приймають купюри, друге подорожчання електроенергії та блокування карток українців ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Звички доведеться міняти: Нацбанк оголосив про великі зміни Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла
Показати ще

Військовий зазначив, що не розуміє логіку чоловіків, які досі ухиляються від постановки на облік. Він назвав таку позицію "тупим" уявленням про можливість "втекти чи перечекати війну".

Спілкування з ТЦК, скріншот: Facebook
Спілкування з ТЦК, скріншот: Facebook

Щодо чоловіків, мобілізованих, але не налаштованих воювати, Жорін наголосив на важливості роботи з їхньою мотивацією. За його словами, українці можуть дуже швидко як мотивуватись, так і демотивуватись з різних причин. Однак на прикладі 3-ї штурмової бригади видно, що при правильному підході сержантського складу невмотивованим бійцям вдається прищепити бойовий дух.

Нагадаємо, у працівників ТЦК можуть забрати частину повноважень: що пропонують в уряді

Як повідомляв "Знай.ua", посилення мобілізації: де можуть зупиняти і які документи перевірятимуть

Знай.ua писав, українці можуть не збирати папку хвороб для проходження ВЛК - чому це не допоможе