Іноді працівники ТЦК обмежують військовозобовязаним доступ до засобів зв'язку. У українців виникає питання: чи законні такі заходи і як слід діяти у подібних ситуаціях?

Юристка Надія Шуляк вважає, що заборона користуватись засобами зв'язку, зокрема телефонами, у ТЦК є незаконною та необґрунтованою. Вона наголошує на тому, що громадяни мають право зберігати при собі свої засоби зв'язку та використовувати їх у будь-який час.

ТЦК. Фото: Кореспондент

Надія Шуляк зазначає, що багато громадян подали скарги на подібні порушення у ТЦК.

"От, наприклад, Шевченківський ТЦК в Києві вилучає всі засоби зв'язку при входженні на територію. Зараз запущено скарги на посадових осіб цієї організації, і я думаю, що дуже скоро буде реакція", – каже Надія Шуляк. Вона також розповіла про успішні судові справи, пов'язані з незаконною мобілізацією, де змогла захистити права своїх клієнтів: "Ми виграли кілька справ, пов'язаних з незаконною мобілізацією. Я вважаю, що ми діяли позитивно, коли не допустили незаконну мобілізацію кількох осіб"

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

У світлі цих подій юристка рекомендує громадянам не боятися захищати свої права та звертатися за допомогою від незаконних заходів у ТЦК. Вона також закликає громадян бути підготовленими до візиту у ТЦК, зібравши всі необхідні документи та будучи готовими відстоювати свої права.

Отже, громадяни мають повне право користуватися своїми засобами зв'язку у ТЦК, і в разі будь-яких обмежень їм варто звертатися за допомогою до фахівців, щоб захистити свої права та інтереси.

Нагадаємо, ТЦК почали перевіряти салони авто

Також ми розповідали, що Вручення повісток відбуватиметься по-новому: які зміни чекають чоловіків