Зазначається, що особи, які мають військовий обов'язок перед Україною і перебувають за кордоном, повинні оновити свої особисті дані до 16 липня 2024 року.

Ця процедура необхідна для підтримання актуальності інформації про військовозобов'язаних, що знаходяться за межами країни, для можливого мобілізаційного виклику або інших військових заходів, які можуть здійснюватися в інтересах національної безпеки та оборони.

мобілізація в Україні
мобілізація в Україні

Міністерство оборони уточнює, що для здійснення цього оновлення військовозобов'язані можуть звернутися до відповідних військових установ через офіційну електронну адресу ТЦК і служби збору призовників за місцем перебування на військовому обліку або скористатися електронним кабінетом військовозобов'язаного "Резерв+".

Це може відбутися шляхом надіслання необхідних документів та інформації, що підтверджують їхню ідентичність та статус. Міністерство оборони наголошує, що така процедура є обов'язковою.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

ТЦК. Фото: Youtube
ТЦК. Фото: Youtube

Незалежно від того, як давно людина перебуває за межами країни, якщо вона залишається громадянином України, вона зобов'язана виконувати свій конституційний обов'язок з приводу захисту України.

У такому випадку, цей обов'язок полягає в оновленні їхніх військових даних через відповідні дипломатичні установи, щоб забезпечити належну відповідність з конституційними вимогами та законодавством України.

Нагадаємо, ТЦК забороняють користуватися телефоном: українцям розповіли, як себе захистити

Вам буде цікаво дізнатися не всі зможуть собі дозволити: Кабмін розглядає два варіанти бронювання від мобілізації