Уявіть собі: ви безтурботно катаєтесь на електросамокаті, насолоджуючись вечірнім містом, а за деякий час отримуєте штраф, який змусить розлучитися з останніми грошима. Саме це сталося з львів'янином, який тепер має сплатити 17 тисяч гривень та судовий збір.

Виявляється, він керував транспортним засобом напідпитку. Чоловік, катаючись на електросамокаті E-wings, вирішив, що кілька чарок не завадять його вмінню маневрувати по вулицях. Але не так сталося, як гадалося. Патрульна поліція Львівської області зупинила його та провела тест алкоголь за допомогою технічного приладу Drager Alcotest. Було виявлено 0,91% алкоголю в крові, що майже в п'ять разів перевищує дозволену норму у 0,2 проміле.

Алкотестер. Фото: Youtube
Алкотестер. Фото: Youtube

Водія самокату звинувачено за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Про це свідчить Постанова Галицького районного суду м. Львова, опублікована в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Винуватець визнав свою провину на суді.

Чоловіка покарали штрафом у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 гривень. Окрім цього, його позбавили права керувати транспортними засобами на цілий рік. У водія ще є кілька днів, щоб оскаржити рішення суду.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Нагадаємо, У когось з українців можуть легко заарештувати житло під час війни: головне "не переборщити"

Раніше ми розповідали, що ТЦК відбирає військовий квиток на вулиці: юристи пояснили, що робити

Також вам може бути цікаво: Вигуляв песика – заплатив штраф з кількома нулями: за що можна "полиняти" на великі гроші