Чоловіки, які розійшлися зі своїми партнерками та залишилися з дітьми, мають право на отримання відстрочки від мобілізації. Але, як завжди, є "але".

Щоб отримати цю відстрочку, розповідає адвокат, Станіслав Ліфлянчик, потрібна заява та рішення суду, яке підтверджує, що діти фактично живуть з Вами і лише з Вами.

Просте встановлення місця проживання дітей вже не підійде, тепер потрібно довести, що саме Ви їх утримуєте та виховуєте.

І ось тут починаються складнощі.

Діти / фото: Pinterest
Діти / фото: Pinterest

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Подати заяву про факт, що має юридичне значення, означає зіткнутися з відмовою суду через існуючу суперечку про право. Тому потрібно подати позов, де відповідачем буде мати дітей, а як третю особу потрібно залучити Міністерство Оборони.

А вони, у свою чергу, почнуть заперечувати та стверджувати, що Ви обрали неправильний суд.

Такі суперечки вже довели справу до Великої Палати Верховного Суду. Поки це розбирають, багато суддів зупиняють розгляд справ щодо встановлення факту одноосібного виховання та утримання дітей.

Чоловік з дитиною / фото: Pinterest
Чоловік з дитиною / фото: Pinterest

Виходить, якщо Ви зараз вирішите подати позов, щоб встановити цей факт, у кращому випадку розгляд займе від 6 до 8 місяців. Плюс потрібно враховувати завантаженість судів, адвокатів та органів у справах дітей через збільшену кількість тат, зацікавлених у подібних справах.

Нагадаємо, чи може поліція разом із ТЦК вручати повістки: українцям пояснили важливе питання

Раніше ми писали про те, що чоловік не прийшов у ТЦК після повістки через 7 дітей, але від в'язниці його це не врятувало.

Крім того, Знай.ua розповідав про пільги для дружин військовослужбовців: що потрібно знати