Hyalomma lusitanicum - це великі, в чотири рази більші за звичайних кліщів, комахи, які можуть мати серйозні наслідки для людини. Особливо небезпечна їхня здатність переносити вірус, який викликає Крим-Конго геморагічну гарячку.

Укус кліща. Фото: Youtube
Укус кліща. Фото: Youtube

Ця хвороба може бути дуже серйозною, навіть смертельною. Що особливо тривожно, більшість людей, яких вкусили ці кліщі, спочатку можуть не відчути ніяких симптомів, але з часом стає все гірше, оскільки інфекція поширюється по організму.

Ці кліщі почали своє життя в тропіках, але їм вдалося адаптуватися до інших місць, включаючи регіони Європи. Вони особливо поширені в Іспанії, на Балеарських островах та в Італії, а також були помічені у Великій Британії, Португалії, на Сардинії, Мальті. Недавно їхні випадки також зафіксували в Німеччині та Швеції.

Кліщ. Фото: Youtube
Кліщ. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

І це трапилось, тоді, коли світ вже стикнувся зі значними проблемами, такими як пандемія коронавірусу та геополітичні конфлікти. Такі події лише підсилюють відчуття невпевненості та тривоги у суспільстві.

Нагадаємо, у Британії почалися випробування вакцини, яка обіцяє назавжди перемогти рак

Раніше ми писали про те, що «Пожежі, урагани, вода»: медіум розповіла, що чекає росію після інавгурації путіна

Крім того, Знай.ua повідомляв, список хвороб, з якими українців звільняють від мобілізації: органи, психіка та травми