У ТЦК та СП у Одесі розповіли, як військовим отримати пільги на навчання. Ці пільги діють для військових та їхніх дітей, які хочуть навчатися повний час у державних професійних, фахових або вищих навчальних закладах.

Вони можуть отримати пільги на навчання за рахунок місцевого або державного бюджету. Вигідні кредити на навчання. Соціальні стипендії. Також можна отримати безкоштовні підручники та доступ до інтернету у школах і університетах. Проживання у гуртожитках безкоштовно та пріоритетне поселення.

Військова підготовка. Фото: Український Легіон
Військова підготовка. Фото: Український Легіон

Щоб скористатися цими пільгами, треба на етапі вступу повідомити приймальну комісію про своє право на пільги. Після цього це буде враховано при формуванні списків абітурієнтів.

Також, якщо Ви не зможете вступити на бюджет, вас можуть перевести на вакантне бюджетне місце. Ви також можете отримувати соціальну стипендію, якщо навчаєтесь на бюджеті і не маєте академічної заборгованості.

Популярні новини зараз
Можливо, це другий шанс: українським абітурієнтам змінили результати НМТ - остаточні бали можуть здивувати Українцям пояснили, навіщо світло вимикають уночі, коли всі сплять Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку
Показати ще

скандал у Полтавський області
військовий: фото з інтернету

Розмір стипендії залежить від рівня освіти

  1. Для учнів професійних шкіл - 450 гривень на місяць.
  2. Для студентів коледжів - 890 гривень на місяць.
  3. Для студентів університетів та наукових установ - 1180 гривень на місяць.

Щоб отримати цю стипендію, потрібно звернутися до адміністрації вашого навчального закладу та подати заяву, додаючи копію свідоцтва про участь у військових діях. Якщо такого свідоцтва немає, можна подати довідку про участь у військових діях.

Нагадаємо, українець 35 років був "ніким" і лише зараз отримав паспорт: як це сталося

Раніше ми писали про те, що в Україні почнуть готувати школярів до реального життя: скасовують 11-річку та змінюють предмети

Крім того, Знай.ua повідомляв, заробіток з 14 років: правила та ризики для українських підлітків