Мар'яна Чечелюк, поліцейська з Маріуполя, повернулася додому після двох років у полоні у російських терористів. Але замість того, щоб бути зустрінутою з розумінням та співчуттям, її змусили опублікувати фотографії своїх нігтів та синців на ногах.

Коментатори замість того, щоб висловити підтримку, почали нападати на неї, стверджуючи, що вона не виглядає так, як повинна після такого досвіду.

Ірина Матвіїшин, журналістка "Радіо Свобода", у своєму Facebook висловила обурення через жорстокі та недоречні коментарі людей, які посипалися на дівчину.

Вона навела приклади висловлювань:

Популярні новини зараз
Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою
Показати ще

"Людина після пекла відкриває коментарі, а суспільство їй таке: "Доведи, що ти була в полоні!", "Доведи, що ти страждала!". Ви уявляєте, яке це? Я – ні. Про емпатію не йдеться, про мінімальну повагу теж. Жодних свідчень жінок, які були у полоні, звичайно, ніхто не читав. Потрібно саме фото синців. Може, тоді повірять чи заспокояться. Та не факт".

Це вже не перший випадок, коли жінки, які повернулися після важкого періоду у полоні чи служби на фронті, стикаються з непорозумінням і навіть агресією у суспільстві.

Багато хто з них змушений доводити свої страждання і піддається критиці за свій зовнішній вигляд або поведінку.

"Служиш – надто страшна чи гламурна (з коментарів). Була в полоні – недостатньо нещасна, граєш на камеру. Не на фронті – феміністка, йди послужи. За кордоном – "оксанка" – це, до речі, про дівчат, які начебто "зрадили" українців, бо мають хлопця-іноземця", – пише Ірина.

Крім того, також стало відомо, що коханого Мар'яни в Росії засудили до 25 років у колонії. Він відбуває покарання за те, що боронив свій будинок.