Останнім часом постало питання про необхідність підвищення податків і тарифів, що викликало обурення серед населення. Воно й очевидно, враховуючи несуттєве зростання пенсій та зарплат витрачати на "примхи" потреб країни не дуже хочеться. Однак деякі люди все ж таки розуміють, що війна це дорого.

Свої думки на цю ситуацію висловив український інвестиційний банкір та фінансовий експерт Сергій Фурса.

Чимало українців вважають, що це несправедливо, особливо в умовах воєнних дій. Їхнє невдоволення пов'язане з тим, що досі в країні не було значного підвищення податків і тарифів, і багато хто звикли до відносно низьких цін та тарифів, а також до соціальних пільг.

Українці, фото: Unian
Українці, фото: Unian

"Деякі українці не усвідомлюють, що в тилу живуть переважно так, ніби нічого не сталося. Що курс стабільний. Що інфляція мінімальна. Так, мінімальна, на рівні американської, а не 1000 відсотків. І без продуктових карт", – пише Сергій.

Популярні новини зараз
ПриватБанк почав блокувати карти пенсіонерів: хто потрапляє під удар Кожен наступний день здаватиметься ще спекотнішим - синоптики б'ють на сполох через аномальну спеку в липні Введення графіків відключень води: "Київводоканал" звернувся до споживачів У кожного будинку буде свій котел? В Україні готуються до різкого підвищення тарифів на тепло
Показати ще

Це справило враження, що така ситуація це належне та забезпечується фінансовою допомогою Заходу. Однак, в умовах війни, що триває, держава зіткнулася з необхідністю збільшення податків і тарифів для підтримки економіки та фінансування військових потреб.

Українці, фото: galnet.fm
Українці, фото: galnet.fm

"Хіба дорослі люди не повинні розуміти, що війна – це дорого, і те, що досі під час війни не підвищували податки, унікальне диво, яке не могло тривати вічно?"

Інфантильна реакція деяких громадян на ці зміни викликає занепокоєння, оскільки багато хто продовжує вимагати збереження низьких податків і тарифів, не усвідомлюючи повну складність ситуації.

На думку деяких експертів, дорослішання нації в умовах війни це не лише необхідність, а й ключ до успішного подолання труднощів.

Поспішаємо повідомити, підняти податки, щоб зберегти привілеї чиновників: коли чекати на нові ставки

Раніше ми писали про те, що тепер ще вода та опалення: українців можуть чекати неприємні сюрпризи у платіжках

Крім того, Знай.ua повідомляв, у власник ДПЕК Рінат Ахметов залишився у списку найбагатших людей світу: скільки вже встиг заробити