Після численних ракетних обстрілів експерт у галузі містобудування Віктор Гліба поставив під сумнів безпеку прямування до укриттів під час небезпеки.

Про свої досліди та практику він розповів у коментарі для ТСН.ua.

"Я вже більше року займаюся питанням укриттів та сховищ у рамках громадської організації "Ренесанс", яку очолюю. У нас десятки фахівців, ми пишемо для Мінрегіону державні будівельні норми, разом із ДСНС працює робоча група. З грудня було проведено близько 40 зустрічей. Наша "Група і я особисто як архітектор сповідуємо систему первинних укриттів, коли в житловому та громадському об'єкті перебувають люди, яким нікуди не треба тікати", - розповідає Віктор Гліба. - Ізраїльський досвід свідчить про те, що потрібно мати безпечний простір там, де ти живеш" .

Паркінг для укриття. Фото кадр Youtube
Паркінг для укриття. Фото кадр Youtube

Віктор Гліба пояснює, що під час обстрілу балістичними ракетами, час польоту яких дуже короткий, дуже небезпечно перебувати на вулиці навіть коли ви йдете до укриття.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

"Час прильоту – від 6-10 секунд до 10 хвилин, тому говорити, що всім потрібно бігти до укриття – з цього я зробив сумний висновок після обстеження укриттів у Києві. Україна виявилася не готовою до війни. Укриттів та сховищ немає. Перші пів року Влада застосовувала непрофесійний сленг. В Україні немає бомбосховищ, їх не існує. Їх і не було. Були укриття та сховища протирадіаційні. Два типи. Вони передбачені для людей, які пов'язані з військово-промисловим комплексом, для керівництва держави. 10% з них не всі у належному стані", – розповідає Гліба.

Укриття. Фото кадр з Youtube
Укриття. Фото кадр з Youtube

Нагадаємо, що "Це просто спіраль смерті": через нову постанову Україна на межі зупинки виробництва.

Раніше ми повідомляли, що пенсія у розмірі 60% від зарплати: хто серед українців може претендувати на таку "кулю".