Відключення світла веде українців до зміни формату навчання. Про це розповіла Людмила Булігіна, вчителька інформатики у політехнічному ліцеї НТУУ "КПІ".

Людмила каже, що українській у системі освіти настав час щось міняти, інакше нічого само собою не станеться. Зараз стало очевидно, що ні звичайне навчання у школах, ні дистанційне не можуть продовжуватись так, як раніше.

Урок математики, скріншот: YouTube
Урок математики, скріншот: YouTube

Вона пропонує зосередитися на більш інтерактивній синхронній взаємодії, де важлива максимальна увага до зворотного зв'язку та її аналізу.

Перехід до онлайн-формату має включати різноманітні методи навчання (текст, аудіо, відео) та систему зворотного зв'язку, а також чітку систему оцінювання.

Популярні новини зараз
Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити Будемо сидіти не тільки без світла, але й без води – українцям погрожують жорсткішими обмеженнями Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам
Показати ще

"Все, що може перейти в онлайн, не просто переходить, воно з собою тягне систему комунікацій, де максимум приділено зворотному зв'язку та її аналізу. У нас цього майже немає зараз. Ми з фідбеків та індивідуалізації навчання зараз на рівні 2020 року "я уроки у вайбері проводжу»", – пише Людмила.

мобілкана уроці, ілюстративне фото molbuk.ua
мобілкана уроці, ілюстративне фото molbuk.ua

Часу на впровадження нових змін залишається мало, і треба починати діяти вже зараз, щоби встигнути підготуватися до нового формату навчання. І чим швидше зробити це зараз, тим краще система працюватиме у майбутньому.

Раніше ми писали про те, що з батьківства відійдуть у минуле, а на їх місце прийдуть "пан" і "пані"

Крім того, Знай.ua повідомляв, не укриття, а сором: у Миколаєві городяни в шоці від "бомжатників", на які перетворили притулки

Також наш портал інформував, що навчальний рік для школярів хочуть змінити: МОН пропонує радикальні заходи