Кабінет міністрів України вніс важливі зміни до порядку організації та ведення військового обліку та порядку проведення призову громадян на військову службу. Відповідні коригування затверджені постановами №1487 та №560, про що йдеться у постанові від 7 червня 2024 р. №675.

Згідно з новими правилами, процедура надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації у зв’язку з бронюванням тепер не передбачає обов'язкового проходження військово-лікарської комісії. Це означає, що багато громадян зможуть уникнути тривалої і часто виснажливої процедури медичного огляду.

Медогляд, кадр з відео
Медогляд, кадр з відео

Крім того, особи, які ще не досягли 25-річного віку, також звільняються від проходження ВЛК для медичного огляду. Це значно спрощує процес призову для молодих людей, які можуть зосередитися на інших аспектах своєї підготовки до служби.

Під час воєнного стану направлення призовників на ВЛК для медичного огляду здійснюватиметься лише у разі їх добровільного прийняття на військову службу. Це нововведення може суттєво вплинути на мобілізаційний процес, оскільки зменшує адміністративне навантаження на військові комісаріати і спрощує процедури для тих, хто добровільно вирішив вступити до лав Збройних Сил України.

Популярні новини зараз
В Україні готують пенсійну реформу – старенькі мають зрадіти новим виплатам Надії більше нема? Пенсіонери не вірять у справедливий перерахунок виплат, що "урізали" Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше Доведеться заплатити зі своєї кишені: водоканальники попередили з приводу лічильників
Показати ще

Ці зміни викликали певне занепокоєння у територіальних центрів комплектування, оскільки вони вимагають адаптації до нових процедур і потенційно можуть вплинути на темпи мобілізації. Проте нові правила спрямовані на спрощення та прискорення процесів, що у довгостроковій перспективі має позитивно вплинути на загальну ефективність мобілізаційних заходів.

Нагадаємо, Винагороду за ухилянтів не отримаєте: українцям зробили важливе оголошення

Раніше ми розповідали про Нові правила військового обліку: як вони вплинуть на українців

Також, Владу закликають змінити роботу ТЦК: без цього мобілізацію не покращити