В Україні виникла потреба в зниженні мобілізаційного віку до 21 року включно. Діючий військовий поділився своїм баченням ситуації та пояснив, чому це так важливо.

Про це розповів заступник командира 3 окремої штурмової бригади Родіон Кудряшов в етері "Новини Live".

"Збройні сили України — це більше про якість, а не кількість", - відзначив Кудряшов.

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Військові розуміють, що вони не переможуть росіян на полі бою — кількісно, з причини потенціалу окупантів, їх мобілізація може бути нескінченною.

Популярні новини зараз
Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка" Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК
Показати ще

Нам потрібно залучати до армії свіжі, молоді думки. Зараз є дуже багато реформ, направлені на застосування зброї на передовій, в тому числі FPV-дронів. Це саме те, що нам потрібно і з чим зможуть справитись молоді хлопці.

Військовий також додав, що він вже зараз підтримує створення програм серед цивільного населення, починаючи від шкіл, де підлітків будуть готувати до майбутніх небезпек. Основними напрямками підготовки мають бути: медична підготовка, швидке прийняття рішень в критичних ситуаціях, серед яких обстріли та тривоги.

"Потрібно не тільки знижувати віковий ценз, а і розробляти програми, програми державного значення, щодо підготовки цивільного населення до майбутньої служби”, - підкреслив замкомандир 3 окремої штурмової бригади.

Зі слів Родіона Кудряшова, віковий ценз має бути зменшений до 21 року включно.

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися".

Як повідомляли раніше, кому з українок загрожує мобілізація.

Як писав "Знай" раніше, деякі категорії ув'язнених будуть мобілізовані до ЗСУ.