Варто одразу нагадати той важливий факт, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбувається загальна мобілізація. Так, народний депутат від фракції "Голос", секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко впевнений, що Генеральний штаб Збройних Сил задоволений нинішніми темпами мобілізації.

За його словами, якщо вони не зміняться до кінця літа, можна буде вносити до Верховної Ради законопроект про демобілізацію.

Про це стало відомо завдяки коментарю Романа Костенка для одного із українських видань.

мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми
мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми

"Генеральний штаб зараз дійсно задоволений темпами мобілізації (після набрання чинності законом про зміни в мобілізації, - ред.). Їх влаштовує кількість мобілізованих, яка навіть перевищує очікування. Вони сподіваються, що ця тенденція зберігатиметься", - сказав Роман Костенко.

Популярні новини зараз
Ощадбанк порадував клієнтів приємною новиною: чого очікувати українцям Війська Кім Чен Іна можуть увійти в Україну: чому потрібно "насторожитися" через союзництво РФ-КНДР Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам
Показати ще

За його словами, треба подивитися, чи зберігатимуться такі темпи, як мінімум, до кінця літа.

ТЦК, мобілізація: фото Уніан
ТЦК, мобілізація: фото Уніан

"Якщо до кінця літа ми побачимо, що вони зберігаються та підвищуються, тоді можна буде напрацьовувати та вносити до Ради законопроект про демобілізацію", - зазначив він.

На думку Костенка, приблизний термін готовності відповідного проекту – жовтень цього року, але лише за умови збереження поточних тенденцій мобілізації.

Нагадаємо, нові правила для водіїв: де і коли можуть перевіряти військовий квиток.

Раніше повідомлялося, що тепер доведеться частіше: українців за кордоном попередили.

Також, українцям по-новому вручатимуть повістки: все зміниться з 16 липня.