В Україні вже багато років при народжені дитини, батькам видається “Пакунок малюка”. У 2024 році ця програма зазнала змін. Варто знати, що саме змінилось та на що можуть розраховувати батьки.

Про це повідомили у Державній службі з прав дітей.

Програма державної допомоги сім'ям з новонародженими дітьми стала ще більш вигідною та зручною.

Вміст пакунку малюка. Фото: Фокус
Вміст пакунку малюка. Фото: Фокус

Що нового у "Пакунку малюка" 2024

З'явилась можливість отримати кошти замість бебі-боксу: Замість отримання речей, сім'ї мають право вибрати одноразову грошову виплату.

Популярні новини зараз
Українцям дозволили не платити за деякі комунальні послуги: за якої умови Гороскоп на тиждень 1-7 липня для всіх знаків Зодіаку: перевірка для Водоліїв, заборона для Скорпіонів та завершення Дів Коли чекати "похолодання" після жахливої ​​спеки: вже не рятує і тінь Випробування темрявою та холодом: експерт закликав готуватися
Показати ще

ЇЇ розмір було збільшено, замість 5000 грн, як це було раніше, тепер сім'ї отримують 7689 грн. Ця сума еквівалентна трьом прожитковим мінімумам для дітей віком до 6 років.

Що стосується самого пакунку, в ньому стало більше багаторазових товарів. До комплекту додано більше багаторазових вологостійких пелюшок, які практичні та екологічні. Також, в оновлений "Пакунок малюка" включено більше теплих речей, таких як шапочки та чоловічки, що важливо для новонароджених у холодну пору року.

Збільшений розмір пледа-ковдри, що робить його більш зручним для використання як для немовлят, так і для дітей старшого віку.

Зменшено кількість одягу найменшого розміру: кількість боді та штанів-повзунків найменшого розміру, зважаючи на те, що діти швидко з них виростають.

До комплекту додано книгу "Від народження до року", розроблену ЮНІСЕФ. В ній зібрані знання та поради для догляду за новонародженими.

Як отримати "Пакунок малюка" 2024

Найпростіший спосіб отримати "Пакунок малюка" - це одразу після народження дитини у пологовому будинку. Для цього вам знадобиться лише свідоцтво про народження дитини. Якщо ви не отримали "Пакунок малюка" у пологовому, ви можете звернутися до будь-якого відділення Укрпошти протягом 6 місяців з дня народження дитини. З собою вам потрібно буде мати свідоцтво про народження дитини та паспорт одного з батьків.

З 2023 року "Пакунок малюка" можна оформити онлайн через портал "Дія". Для цього вам знадобиться електронний підпис одного з батьків.

Пакунок малюка, скріншот: YouTube
Пакунок малюка, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що українським дітям нададуть безкоштовний відпочинок.

Як повідомляли раніше, як отримати гроші замість пакунку малюка.

Як писав "Знай" раніше, в Україні збільшать допомогу батькам при народженні дитини.