Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №9432 "Про функціонування англійської мови в Україні", після цього його підписав Президент України Володимир Зеленський. Варто знати, основі положення нового закону та що вони означають для українців.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Цей закон закріплює статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні.

Співбесіда і англійська, Фото з сайту Work.ua
Співбесіда і англійська, Фото з сайту Work.ua

Очікується, що закон матиме значний вплив на життя українців у багатьох сферах:

Популярні новини зараз
Введення графіків відключень води: "Київводоканал" звернувся до споживачів Дешевше і легше погасити борг: що буде з тими, хто завзято ігнорує комунальні платіжки За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову 5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів
Показати ще
  • Освіта

Англійська мова буде вивчатися з дитячих садків і на всіх рівнях здобуття освіти. Це має покращити рівень володіння англійською мовою українців та зробити їх більш конкурентоспроможними на світовому ринку праці.

  • Бізнес

Англійська мова стане обов'язковою для використання в роботі органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також у багатьох сферах бізнесу. Це має полегшити ведення бізнесу з іноземними партнерами та сприяти залученню іноземних інвестицій в Україну.

  • Державна служба

Кандидати на посади державної служби категорії "А", державної служби категорії "Б" і "В", перелік яких встановлює Кабінет Міністрів, а також голови місцевих держадміністрацій та їхні заступники, військовослужбовці офіцерського складу, які служать за контрактом, поліцейські середнього та вищого складу повинні володіти англійською мовою.

  • Інформаційний простір

Інформація про культурні заходи, архівні документи, музейні експонати повинна мати англомовну версію. На вокзалах, автовокзалах, аеропортах, у деяких видах транспорту інформація має дублюватися англійською мовою.

Однак, закон також має своїх противників.

Деякі люди вважають, що він зашкодить українській мові та культурі.

Інші стурбовані тим, що закон буде дискримінувати людей, які не володіють англійською мовою.

Важливо зазначити, що закон не передбачає обов'язкового вивчення англійської мови для всіх дорослих.

Ті, хто не хоче або не може вивчати англійську мову, не будуть змушені це робити.

Розмова. Фото з інтернету
Розмова. Фото з інтернету

Нагадаємо, що українців можуть обмежити в доступі до власних автомобілів, згідно з новим законопроєктом.

Як повідомляли раніше, в Україні запроваджують новий законопроєкт направлений на стимулювання боржників виконувати судові рішення.

Як писав "Знай" раніше, Рада ухвалила новий законопроєкт про бомбосховища.