З 1 липня в Україні вантажівкам заборонено рухатися, коли температура повітря перевищує +28 градусів. Це стосується транспорту вагою більше 24 тонни. Цей захід запровадили для збереження доріг.

Про це повідомила Патрульна поліція України. Цей захід запровадили для збереження доріг. Водії можуть перечекати спеку на спеціальних стоянках біля доріг та об'єктів дорожнього сервісу. На головних дорогах встановили відповідні знаки.

фура, вантажівка, далекобійник // фото Getty Images
фура, вантажівка, далекобійник // фото Getty Images

Обмеження не стосується транспорту, який:

  • ліквідовує стихійні лиха або надзвичайні ситуації;
  • перевозить швидкопсувні вантажі;
  • антисанітарні вантажі;
  • живі вантажі;
  • небезпечні вантажі;
  • військові вантажі та товари для оборони.

Фура, вантажівка / фото: Pixabay
Фура, вантажівка / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Магнітні бурі у липні: українців чекає дуже важкий місяць Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят В Україні пенсіонерам дозволили відмовитися від виплат: у чому суть "маніпуляцій"
Показати ще

Умови обмежень будуть переглядатися в залежності від прогнозу погоди та фактичної температури. Часові обмеження також будуть враховувати особливості регіону та комендантську годину.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українські дальнобійники кидають фури на кордоні через мобілізацію

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що жінки за кермом вантажівки, юнаки замість мобілізованих: Україна пристосовується до нових реалій

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua селянам відвалять купу грошей: необхідно виконати лише одну умову